Laadkampioen mei '16

Laadkampioen mei '16

Elke maand gaat The New Motion op zoek naar twee Charging Champions. Oftewel twee EV-rijders met een elektrische auto die zoveel mogelijk kilometers elektrisch rijden. Zij, en wij ook uiteraard, zijn benieuwd naar hun ervaringen en laadgedrag. Champion van de maand mei is de heer Houben; trotse PHEV bezitter en klant van Wiersema & van Wouwe.

Meneer Houben rijdt sinds december 2013 een Mitsubishi Outlander en is nog steeds zeer tevreden.”Voor alle dagelijkse korte afstanden gebruiken wij de Mitsubishi Outlander, waarmee we 80% van de tijd elektrisch rijden.”

Het leukste aan elektrisch rijden? “De stilte, het gemak, en natuurlijk een goed gevoel. Dit wordt versterkt doordat ik elektrisch rijd door middel van zonnepanelen.”

Hoe rijdt u zoveel mogelijk elektrische kilometers?  “De korte afstanden doen wij met de Mitsubishi Outlander en voor langere afstanden hebben wij 2,5 jaar geleden ook een Tesla aangeschaft, zo rijden wij bijna alleen nog maar elektrisch! Ondanks dat je in het begin nog aan het aftasten bent, zijn wij nu erg gewend en positief over het opladen. ”

Tip voor de twijfelaar? “De angst die men kan hebben zit voornamelijk tussen de oren. Wellicht zit er angst dat het opladen tijdrovend is maar ten eerste ervaar ik een heel groot gemak bij het laden en ten tweede is het bij ons nog nooit voorgekomen dat we hinder ondervonden van de laadtijd."

Lees hier het hele interview met de heer Houben.